Vigyázz, kész, tízórai!

Anett
2016. 09. 30. 22:19:09

Fedezzétek fel a tízórai készítés új dimenzióit. Elég az unalmas szendvicsekből! Itt az ideje más szemmel nézni a gyerek étkezésére.

Egy meleg augusztusi  napon jött szembe velem az interneten az első yumbox. Egy játék felhívásban szerepelt, mint nyeremény. Soha nem hallottam még róla előtte, így kicsit utánanéztem, hogy mi is ez?

Nem kellett nagyon  mélyre leásnom a google bugyraiba, hogy tömegével találjak képeket, ötleteket és elismerő szavakat a yumboxról.

                                                                                                     

Kissé sem meglepő módon a Yumbox két gyakorló anyuka fejéből pattant ki. A Franciaországban látott változatos, mediterrán étkezés inspirálta őket az uzsonnás doboz megalkotásakor. Egy bento tálcás dobozt szerettek volna, ami szabályozza az adagok méretét, szuper dizájnnal és remek illusztrációkkal párosul, hogy a gyerek és a szülők is könnyen megismerhessék a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait. 

Milyen tulajdonságok jellemzik a Yumboxot?

1. A fent említett szuper jellemzőkön kívül - miszerint szabályozza az adagok méretét, remek a dizájn és vidámak az illusztrációk a tálcán -még számtalan pozitív tulajdonsága van: - egyszerű és nagyszerű dologgá tette nekünk a tízórai csomagolását. Csak kapkodom a fejen a neten talált varázslatosan szépen elkészített dobozok láttán. Bizony felnőtt fejjel is örülnék egy-egy remekbe szabott tízórainak. Érdemes az instagramon búvárkodni, mert igazi kincsestár.

2. Szilikon fedele megakadályozza a csöpögést, átfolyást egyik rekeszből a másikba, valamint nem folyik bele a táskába a doboz tartalma. Most mondhatnátok, hogy a szendvics sem csöpög bele a táskába, viszont a yumboxba nem csak szendvics kerülhet, hanem akár joghurt vagy szószok is. Így aztán máris lehet zöldség csíkokat csomagolni a gyereknek egy kis mártogatóssal. Vagy virsli darabokat majonézzel. A lehetőségek tárháza végtelen. Használjátok bátran a fantáziátokat! Folyadék tárolására viszont NEM alkalmas. ....Arra úgyis ott a kulacs. 

3. A külső doboz BPA és ftalát mentes műanyagból készült. 

4. A gyerekeim egyszerűen imádják. Minden reggel, miközben a müzlijüket rágcsálják, meg kell mutatnom a bandának, hogy aznap mi lesz a dobozban. Még a legkisebb is izgatottan lesi a tízóraikat, pedig szegénynek még nem is készítek, mert az oviban teljes ellátást kap... Rengeteg apróság - bento pick, étel elválasztó, rizsformázó, tojásformázó stb. - kapható a neten a dobozok és az ételek díszítéséhez. Ez első olvasásra elég agyamentnek hangzik, de higyjétek el, ha egyszer rákaptok a bento jellegű tízórai készítésére, igazi szenvedéllyé válik.

5. Kevesebb szeméttel jár a tízórai. A belső rekeszei és csöpögésmentes mivolta révén nyugodtan vehetek óriás kiszerelésű joghurtokat. Ez nem csak környezet,-de pénztárcabarát is. A dobozon belül nem kell külön csomagolgatni az élelmiszert. Nem kell attól félni, hogy felismerhetetlen massza lesz belőle, mire a gyerek elé kerül. A rekeszek szépen külön tartják azokat.

6. Könnyen ki tudják nyitni a gyerekek is. Ez nagyon fontos szempont, hiszen ők használják. Bizony van olyan kulacsunk - ok, kulacs, de azt is gyerkeknek szánták -, amit még én is alig tudok kinyitni. Persze csak magamat szidhatom, én vettem azt is, de hagyott elcsábítani a Disney (jég)varázs.

7. Végül, de nem utolsó sorban: mosogatógépben is tisztítható a felső rácson.

Mi már egy hónapja teszteljük és nekünk nagyon bevált. A lányok olyan zöldségeket is megesznek nyersen, amit eddig még a levesből is csak csukott szemmel ettek meg. Élénk színei csupa vidámságot sugároznak. Nekem móka a csomagolás, az ikreknek móka (és tanulás) a tízórai.

Örülök, hogy kis hazánkba elsőként mi hoztuk el nektek a Yumboxot. :)

Tartalomhoz tartozó címkék: hír