JÁTÉKBIZTONSÁG

Szülőként és kereskedőként a gyerekek biztonsága a legfontosabb nekünk.

A webshopban ezért csak olyan játékokat árulunk, amik biztonságosak és ezt a megfelelő EU-s tesztek (CE és EN71 tesztek) is bizonyítják.

A Metoo játékokat számtalan helyen gyártják (hamisítják), árulják és az online (ázsiai) licit oldalakon is szép számban megtalálhatók. Mi azonban megbízhatóak szeretnénk lenni! Egy olyan webáruház, ahol nem Ázsiából importált, ki tudja hol, milyen körülmények között gyártott és mennyire eredeti babákat árulnak, hanem az első számú webhely, ha valami bájos és egyedi játékra vágyik az ember.

Ezért mi csak európai nagykereskedőtől vásárolunk, aki bizonyítani tudja a termék eredetét, biztonságosságát és nem utolsó sorban normális számlát is állít ki nekünk. Mi nem kérünk az esetlegesen veszélyes vegyszerekkel kezelt, hamisított játékokból, pedig hányszor kapjuk a rosszindulatú kritikát, hogy itt és itt töredékéért lehet megvenni a babákat! Nem kérünk a hamis számlákból és az így szinte elvámoltathatatlan keleti termékekből!

Nekünk a TI GYEREKEITEK EGÉSZSÉGE ÉS BIZTONSÁGA A LEGFONTOSABB! 

Mivel tudjuk ezt bizonyítani?

Ezekkel: 

  • EN71-1:2014 Part 1: mechanikai és fizikai tulajdonságok – kötelező;
  • EN71-2:2011 Part 2: gyúlékonyság + A1:2014 – kötelező;
  • EN71-3:2013 Part 3: bizonyos elemek le- és kiválása + A1:2014 & 2009/48/EC – kötelező;
  • Bisphenol-A (BPA) tartalom: Európai irányelv 2009/48/EC – amennyiben vonatkozik (műanyag részek esetén);
  • Ftalát tartalom: REACH Annex XVII (entry 51&52) – amennyiben vonatkozik (műanyag részek esetén);
  • Korcsoport a EN71-1 teszt alapján.

A legfontosabb teszt az EN71-3, ami azt vizsgálja, hogy a gyermekek bőre vagy a szájürege találkozhat e veszélyes anyagokkal.

Te pedig itt találod ezeket a fontos információkat: (Kizárólagos európai Metoo címke)

 

Minden címke tartalmaz még információt a termék anyagáról, a töltelék anyagáról, a biztonsági tanúsítványokról, importőrről illetve találsz még egy hologramos matricát, ami az európai nagykereskedő matricáját tartalmazza.

A hátizsákok és a kistáskák nem felelnek meg a 2009/48/EC -nek, mivel azok nem lettek játéknak minősítve, hiszen nem is azok. Ezt az információt is minden esetben megtalálod a címkén illetve a termék oldalán is.

Remélem ez a rövid biztonsági ismertető meggyőzött titeket arról, hogy nálunk nincs kompromisszum, ha a biztonságról van szó!

 

forrás: metootoys.eu